За баницата ... и кой е виновен!

Тук проблемите са безкрайни - кабел, wireless, БТК, мобилни оператори ...

За баницата ... и кой е виновен!

Мнениеот mbolgradov » Пет Яну 22, 2010 11:38 am

Днес разбрах един интересен факт: една от ямболските кабеларки, наричана от всички Диана кабел, започнала да предлага на клиентите си "безплатен" безжичен рутер за ползване, "само" с/у 5 лв. по-висока месечна такса!!! Няма срок, просто завинаги, т.е. ако го ползваш 1 година, рутера ти излиза 60 лв., 2 години - 120 лв., и т.н. ... представи си, че го ползваш 10 години и плащаш всеки месец по 5 лв. - това са 600 лв. :mrgreen:
А цената в момента на един рутер, който ти е достатъчен за 2-3 компютъра в къщи, е 34 лв. Той спокойно ще ти върши работа 10 години - къде отива разликата м/у 600 и 34 лв. Те тук се казва: "Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава".

http://www.descom.com/catalog/product_info.php?products_id=1256
Аватар
mbolgradov
Site Admin

Re: За баницата ... и кой е виновен!

Мнениеот ceco » Чет Мар 04, 2010 1:12 pm

Здравей Милко, държа да уточня няколко фактологично грешни неща отностно 'фактът' който си чул.
1. "Кабеларката" "Диана КАБЕЛ" не доставя интернет. Интернет доставя фирма "ОПТИНЕТ".
2. Няма такава тарифа или сума която се взема +5 лв. за рутер.
Рутер се дава на редовни абонати на "Оптинет" при запазване на тарифните планове. По света го именуват "ПРОМОЦИЯ".
Надявам се че съм внесъл малко светлина отностоно "Фактът".
Поздрави:
Цонко Русев
ОПТИНЕТ
ceco

Re: За баницата ... и кой е виновен!

Мнениеот mbolgradov » Чет Мар 04, 2010 1:42 pm

Здрасти Цонко
Радвам се, че съм ти дал възможност да изясниш нещата. Слухът дойде от клиент на колега и за това реших, че е достоверен ... но явно някой нещо не е доразбрал.
Извинявам се за "Диана кабел", може би вече хората са свикнали с новото име Оптинет, но аз още не съм:(

Поздрави
Аватар
mbolgradov
Site Admin

Назад към Интернет